Browsing Tag

гласачки ливчиња

Полицајците во Кентаки нашле полни кеси, ама не со гласачки ливчиња, туку со кутии од Амазон

Видео кое прикажува американски полицајци како вадат полни кеси од грмушки е искористено да се шири дезинформација дека станува збор за гласачки ливчиња од изборите во САД. Станува збор за видео во кое се прикажува ѓубре од празни кутии од…

Над 30 илјади неважечки ливчиња не се несвојствени за избори

Портпаролот на ВМРО ДПМНЕ, Димче Арсовски на една од прес-конференциите по завршувањето на изборите за новиот парламентарен состав, даде изјава во која се сомнева во резултатите од изборите. Како причина тој го наведе големиот…

Прислушувани разговори – сет 7: Лажни гласачи, притисоци и закани кон граѓани и фирми

Лажирани избори со лажни лични карти, фантомски гласачи, „ќутење и климање со глава“, притисоци и казни за фирми... Упади во откупни пунктови, теледиригирање на гласањето на наставници и вработени во јавни претпријатија и институции, ама…