Browsing Tag

град

Не е точно дека сатанисти нè трујат преку дождот и дека временските неприлики се вештачки

Во објавата неточно се тврди дека временските неприлики се неприродни, вештачки креирани од некого. Вистината е дека климатските промени се реални и водени од човековата активност, за што постои консензус во научната јавност. Фотографијата…

Контраспин: Едно невреме, спинови безброј

Oколу невремето во Скопје имаше спинови од двете главни политички партии во земјата – СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, со тоа што, од она што го забележавме во јавноста, преовладуваат спиновите од ВМРО-ДПМНЕ. Но, имаше и голем број спинови и на…

Фејсбук објава манипулира дека „авионско засејување“ значи штетно прскање од авиони

Фејсбук објава лажно тврди дека небото над Македонија се прска и манипулира дека за тоа има докази. Како потврда за овој заклучок, кој се објавува ударно и сензационалистички за да привлече што поголемо внимание, е објавен договор за јавна…