Browsing Tag

Индонезија

Во Индонезија не се појавил џиновски октопод, фотографијата е плод на вештачка интелигенција

Фотографијата не е реална, таа е креирана со помош на вештачка интелигенција, што значи дека не е вистина оти на брегот на Индонезија се појавил џиновски октопод

Не е вистина дека масло за јадење во Индонезија ќе добијат само вакцинираните

Маслото за јадење може да го купат и невакцинираните и вакцинираните во Индонезија, а апликацијата за следење на ковид статусот (не на вакциналниот статус) ќе се користи во оваа држава зашто во неа го има името на секој човек. Владата на…

Индонезиски пример како лажна слика на успешна борба со ковид-19

Оваа земја не е пример за вакцинирање на населението и од нејзината стварност не може да се градат оптимистички визури, макар и врзани за кинеските вакцини. Таа, според последните проценки ќе може да има задоволително ваккцинирање за 10…