Browsing Tag

интелектуални права

Вештачката интелигенција не може да ги замени новинарите, но може да ја замае јавноста

Влијанието на лажните содржини генерирани со ВИ како и интелектуалните права беа темите на денешниот вебинар наречен „Вештачка интелигенција во медиумите – про и контра“ Вештачката интелигенција (ВИ) и алатките кои со нејзина…