Browsing Tag

истражувачки новинар

Новинарот Лукаидс по една година истражување на „Телеграм“: Алатката е добра, но таму преовладува…

Сториите на Лукаидс се објавувани во престижни медиуми како WIRED, The Guardian, open Democracy, а во разговор со Мета.мк тој раскажува како ја разобличува поврзаноста меѓу политиката и технологијата, дезинформациите и дигиталниот популизам…