Browsing Tag

Итни реформски приоритети

Ванхауте: Разочарувачки малубројни се реформите во медиумите

Некогашниот главен медијатор помеѓу политичките партии во земјата за време на т.н. „Пржински процес“, кој доведе до т.н. Договор од Пржино, Петер Ванауте, деновиве престојуваше во Скопје. Неговото присуство го искористивме да…

Итни реформски приоритети – втор пат!

Екс премиерот Никола Груевски пред два дена ја даде следнава изјава: Државните институции се целосно фокусирани на првите предлози што треба да дојдат и како пакет во наредните денови и недели во делот на исполнување…