Browsing Tag

избори во САД

Полицајците во Кентаки нашле полни кеси, ама не со гласачки ливчиња, туку со кутии од Амазон

Видео кое прикажува американски полицајци како вадат полни кеси од грмушки е искористено да се шири дезинформација дека станува збор за гласачки ливчиња од изборите во САД. Станува збор за видео во кое се прикажува ѓубре од празни кутии од…