Browsing Tag

Јужен поток

Македонската економија полека се престројува на гас

Минатата година се потрошени рекордни 420 милиони нормални метри кубни гас. Во Северна Македонија до 2024 година треба да се обезбедат капацитети за пристап до 5,5 милијарди метри кубни гас со интерконекцијата со Грција. Земјава треба да…