Browsing Tag

кафе

Нема „Филипс“ апарат за кафе за 123 денари

Постот има за цел да ги измами следбениците на социјалните мрежи и да ги извлече нивните лични податоци за потоа истите да ги злоупотреби. На Фејсбук страницата „Стор Маседониа“ која го нуди овој производ пишува дека фирмата се наоѓа на…

Не е вистина дека сладолед, кафе и кока-кола во Охрид чинат 500 денари

Во конкретниот случај се работи за чиста манипулација. Ако се погледне фискалната сметка прикажана во текстот што се споделува на Фејсбук, ќе се види дека тоа е цена за  две кафиња (макијато) по 120 ден, една кока-кола 140 денари и две…