Browsing Tag

Калифорнија

Погрешно се толкува новиот закон во Калифорнија за старателство врз децата

Новиот закон во Калифорнија не значи дека родителите ќе го изгубат старателството ако не прифатат транзиција на полот на нивното дете. Калифорнија е заговорник за споделено родителство и споделено старателство, а во одлучувањето за секое…

Не е точно дека во САД не се казнува кражба до 1.000 долари

Кражбите во продавница кои не надминуваат 1.000 долари, Предлогот 47 (Proposition 47) донесен во 2014 година во Калифорнија и кој не важи во сите држави на САД, ги прекласифицира овие дела од кривични во прекршочни. Тоа не значи дека за…

Објектот на „Фајзер,“ погоден од торнадо, не е во Калифорнија и не произведува ковид вакцини

Силното торнадо ја погоди Северна Каролина, а не Калифорнија, како што невистинито се тврди во оваа објава на Фејсбук. Во невремето не е комплетно уништена фабрика на „Фајзер“, туку  е оштетен магацин за специфични лекови кои се даваат на…

Барем тројца тинејџери од ова видео не починале од вакцина против ковид-19

Во видеоматеријалот прикажан во постот, како и во самата објава се тврди дека повеќе млади починале по примена вакцина притив ковид-19.  За тројца од младите луѓе прикажани на видеото е утврдено дека вакцината не била причинител на смртта,…