Browsing Tag

карцином

Ковид вакцините не предизвикуваат турбокарцином ни кај тие што ги примиле, ни кај нивните семејства

Опасно и манипулативно е да се тврди дека има каузалност меѓу вакцините против ковид-19 кои ги примил некој друг, и карциномот кој се развил кај член од неговото семејство. Во објавата што ја рецензираме се тврди дека не мора да примите…

Ракот не е обична габична инфекција и не се лекува со сода бикарбона

Наспроти „чудотворниот лек“ што се шири во овој пост на Фејсбук, не постојат научни докази кои сугерираат дека сода бикарбона може да превенира или лекува карциномни заболувања. Канцерот е сериозна болест, постојат повеќе видови и за сите е…

Вешто злоупотребена научна студија за кампања против маските

Студијата на д-р Леополд Сигал е вешто злоупотребена за произволно толкување дека „долготрајната употреба на маска може да придонесе за напреднат карционом на белите дробови“. Истражувањето за зголемено присуство на орални коменсални…