Browsing Tag

Кентаки

Полицајците во Кентаки нашле полни кеси, ама не со гласачки ливчиња, туку со кутии од Амазон

Видео кое прикажува американски полицајци како вадат полни кеси од грмушки е искористено да се шири дезинформација дека станува збор за гласачки ливчиња од изборите во САД. Станува збор за видео во кое се прикажува ѓубре од празни кутии од…