Browsing Tag

кју-ар код

Со кју-ар (QR) кодот за вакцинација не се креираат информации за ,,социјален кредитен систем”

Не е вистина дека со кју-ар (QR) кодот генериран при вакцинација, се складираат информации за тоа колку сметки има оној кој се вакцинира, колку должи, дали поседува оружје, колкав е кредитниот рејтинг итн. Кју ар кодот содржи само податоци…