Browsing Tag

клевета

Контраспин: Прашањето на Ковачки за разрешување на министерката Петровска е спин

Пратеникот Драган Ковачки постави пратеничко прашање до премиерот за евентуално разрешување на министерката за одбрана поради нејзина здравствена состојба, криејќи го притоа главното – медицинското мислење се однесува на даден временски…

Клевета е дека вработени во Метаморфозис бришат содржини од Фејсбук

На ден 12.11.2020 година на веб-сајтот www.lider.com.mk е објавен текст со наслов: „(ФОТО) Ова се луѓето кои бришат содржини од Facebook во Македонија!“, во кој се наведени повеќе невистинити тврдења кои можат да се окарактеризираат како…

Не се намалени казните за навреда и клевета на едно евро

Ќе го смениме Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета и ќе ја намалиме висината на надоместот на штета за изречена навреда или клевета во Република Македонија. Надоместокот за клевета и навреда сторена од страна на новинарите,…