Browsing Tag

коефициент на интелигенција

Неинтелигентно и дискриминаторски: Како се мери IQ на некој народ?

Српскиот портал „Курир“ неодамна објави вест  под наслов „Ова истражување на Македоците нема да им се допадне – имаат најнизок коефицијент на интелигенција во регионот“. Во веста се наведуваат бројки според кои граѓаните на…