Browsing Tag

Комисија за избори и именување

Контраспин: Разрешувањето на Зендели од собраниската комисија е поради Деловникот

Ставовите на пратеникот Никола Мицевски во кои препознаваме спин се однесуваат на суштината на потребата за разрешување на пратеникот Фадил Зендели од член на Собраниската Комисија за избори и именувања. Самата процедура можеби може да се…

СДСМ го смени ставот за избор на претседателот на Комисијата

Генералниот секретар на СДСМ Оливер Спасовски на прес-конференцијата одржана по координацијата на пратеничките групи на 23.03.2017 година, соопшти дека е постигната согласност за составот на Комисијата за прашања на…