Browsing Tag

концентрациони логори

Не постојат корона-концентрациони кампови во Германија

Објава на Фејсбук шири дезинформации дека во Германија има концентрациони логори. Всушност, се работи за државни капацитети во кои треба да бидат сместени оние граѓани кои повеќепати ја прекршиле мерката за домашна изолација, односно…