Browsing Tag

Концепт

Не е вистина дека „15-минутните градови“ се „климатски заклучувања“

Објавата најверојатно се однесува на концептот „15-минутни градови“ создаден од Карлос Морено, професор на Универзитетот Пантеон Сорбона, но сосема погрешно го толкува. Премисата  на овој концепт е сите жители на еден град  да можат да…

Сексуалното образование, каде има дел за родово сензитивното, не е дел од задолжителните предмети

Преку спинување на напишаното во Концепцијата за (реформи) во основното образование, невистинито се тврди дека родово сензитивното образование, како елемент на поширокото сексуално образование, ќе биде задолжително уште од најмалите…