Browsing Tag

конгрес

Вработените во Белата куќа, ЦДЦ, ФДА, „Фајзер“ и „Модерна“ не беа ослободени од ковид вакцинација

Извршната наредба што ја потпиша Бајден во септември 2021 година предвидува задолжителна вакцинација на федералните работници, таа се однесува на Белата куќа, ФДА, ЦДЦ и НИАИД. Тогаш Бајден издал посебни барања и за бизнисите со повеќе од…

Не е точно дека претставници на Европскиот парламент го газат знамето на Донецката Народна Република

Оваа информација e објавена на 8 декември годинава, на Јаху Њуз. Луѓето кои го газат знамето воопшто не се претставници на Европскиот парламент, а видеото е снимено месеци по почетокот на воената инвазија на Русија врз Украина, така што ова…

Вакцинацијата важи и за вработените во Центарот за контрола на болести и во Агенцијата за лекови во…

Наредбата за  задолжтелна вакцинација што ја наложи претседателот на САД, Џо Бајден се однесува само за извршната власт. Тааа ги вклучува вработените во Белата Куќа и повеќето федерални работници. Наредбата на Бајден важи и за вработените…

Димовски располагаше со долги години во кои пропушти да се произнесе за партиската демократија

Изјавата на Димовски е недоследна, бидејќи досега ниту еднаш не се произнел во јавноста за начинот на избор на лидер во неговата партија и влијанието врз партијата и партиската демократија