Browsing Tag

Конрад Аденауер

Кинеското присуство во Западен Балкан – предизвик за придржување до вредностите и стандардите на ЕУ

Во најновата анализа како негативно се оценува кинеското влијание врз процесот на пристапување на Западен Балкан во ЕУ во делот на слободното движење на стоки, јавните набавки, правото на трговските друштва, информатичко општество и…

Патот кон ЕУ затрупан со опструкции од соседите, но и со неспроведени реформи

Граѓаните како најголем виновник за застојот во процесот на пристапување на Северна Македонија кон Европската Унија ги посочуваат опструкциите од соседните земји кои се членки на ЕУ, но има и такви кои сметаат дека државата не направила…