Browsing Tag

конвулзии

Конвулзиите, од кои страда ова дете, не се од вакцина против ковид-19

Во објава, што се споделува на социјалните мрежи, неточно се тврди дека конвулзиите од кои страда ова дете се од вакцината против ковид-19. Во моментот на објавувањето на ова видео на 11.05.2021г. сè уште не била одобрена нивната употреба…

Конвулзиите од кои страда оваа девојка не се последица од вакцина против ковид-19

Објава на Фејсбук преку видео материјал презентира несакани рекации од вакцина - конвулзии/фебрилни напади, без да наведе точно за која вакцина станува збор. Видеото датира од мај 2019 година, значи пред пандемијата со коронавирусот,  така…