Browsing Tag

Кратово

Учениците од Кратово добија нова спортска сала

 Проект: Изградба на спортска сала во ОУ „Кочо Рацин“. Опис на проектот: Заради поттикнување правилен психофизички развој и поттикнување на спортскиот и на натпреварувачкиот дух кај младите и кај возрасните, во соработка со Владата на…

Реставрирана Златковата кула во Кратово

ПРОЕКТ: САНАЦИЈА И РЕСТАВРАЦИЈА НА ЕНТЕРИЕРОТ ВО ЗЛАТКОВА КУЛА - КРАТОВО Проектот опфаќа комплетна реставрација на ентериерот и адаптација на објектот кој потекнува од 14 век. Носител: НУ Национален конзерваторски центар –…

Прислушувани разговори – сет 24: „Новинарска“ бомба

Како партијата ВМРО-ДПМНЕ ја води „својата“ медиумска империја, како се нарачуваат прилози и текстови, како се контролира работата со МРТ, но и приватните медиуми, но и што уредниците и сопствениците добиваат за возврат, дознаваме…