Browsing Tag

лажна страница

Измама: Филипс не нуди фритези на топол воздух за 2 евра

Станува збор  лажна фан-страница којашто го (зло)употребува брендот Филипс, иако нема никаква врска со оваа компанија. Наводната понуда за фритеза од само 2 евра, односно „кујнска мултиварка“, како што се нарекува во објавата,  ја нема на…

Не е точно дека Техномаркет продава телефони за 125 денари

„Техномаркет“, преку нивната официјална страница ги информираше корисниците дека информацијата за наводната продажба на телефони за 125 денари е лажна. Оттаму известија дека „се појави лажна Фејсбук страница која го злоупотребува името на…

Преку лажна наградна игра се злоупотребува брендот Икеа

Станува збор за уште една лажна наградна игра, при што се злоупотребува меѓународно познат бренд, овојпат за намештај - Икеа. Станува зор за неавтентична страница, со оглед на тоа што освен наградната игра на неа нема никакви други…

Со лажна наградна игра и со лажна страница на ,,Шкода’’ се манипулираат корисниците на Фејсбук

Нова лажна наградна игра, злоупотребувајки го брендот на ,,Шкода’’ кружи на Фејсбук. Истата ја организира ФБ страница која постои едвај три дена, а веќе доби над 2.000 следбеници. Од граѓаните се бара да го лајкнат постот, да го споделат со…

Лажна страница на КАМ маркети ги манипулира граѓаните дека ќе добијат ваучер од 5 илјади евра

Постот што го рецензираме, а во кој се тврди дека граѓаните ќе добијат 5 илјади евра од „КАМ маркет“ ако остават податоци на линкот во објавата, е лажен. Згора на тоа, злоупотребено е и официјалното име на компанијата за да се собираат…

Лажна Фејсбук страница на КАМ Маркет промовира лажна наградна игра

Вистинската страница на Фејсбук на КАМ има над 270 илјади лица што ја следат, наспроти лажната со над 5.000 луѓе. На официјалната Фејсбук страница има и линк до веб-сајтот на КАМ, адреси на маркетите со работно време, нема никаква наградна…

Лажна наградна игра се споделува од лажен Фејсбук профил на ДМ маркетите

ДМ маркетите појаснија дека не организираат никаква наградна игра и не доделуваат ваучери онлајн. Исто така, страницата што го споделува повикот не е официјална на ДМ маркетите, туку е лажна. ДМ маркетите ги повикаа своите потрошувачи да не…