Browsing Tag

лимон

Сода бикарбона не е лек против вируси

Сода бикарбоната и лимонот не се никаков „спасоносен лек“ за заштита од вируси воопшто, а најмалку за заштита од коронавирусот, како што се тврди во објавата, која може да влијае на задоцнет третман и навремена имунизација кај населението…

Израел има починати од коронавирус, лимон и сода бикарбона не се лек за ковид-19

На социјалната мрежа Фејсбук, повторно е актуелна информацијата за лекување од коронавирусот со лимон и сода бикарбона. Оваа фотографија содржи две неточни работи кои беа разјаснети уште од март и оценети како измислици од сервисот за…