Browsing Tag

Љубомир Фрчкоски

Пендаровски со потпишување на указот за Фрчкоски не го прекрши Законот за надворешни работи

Од Законот за надворешни работи јасно произлегува дека Собранието, вклучително и неговите работни тела како што е Комисијата за надворешна политика, нема никаква одлучувачка улога во поглед на именувањето на амбасадори на земјата во…

А кој да ги кине пријавите на децата кои немаат „звучни“ презимиња?!

Ако пред дваесет години водечки политички личности во државата ги затворале очите пред прекршоците на  „синот на поранешниот министер“,  сега не останува простор за фрапираност поради нечија денешна мистификација и улога во градењето на…