Browsing Tag

магнетизам

Не е точно дека вакцините против ковид-19 содржат графен оксид

Постот шири дезинформации поврзани со составот и квалитетот на вакцините.  Нема докази дека вакцините содржат графен оксид. Посочениот документ во текстот што е линкуван во постот, не е студија објавена во престижно научно списание од…

Уште една „волшебно“ залепена паричка после наводна вакцина – без факти

Како печурки после дожд никнуваат измамите на профили на социјалните мрежи со наводни магнетизирачки својства што ги добиваат луѓето после вакцинацијата со анти ковид вакцините. Во оваа рецензија бележиме уште еден таков пример