Browsing Tag

мерни станици

Квалитетот на воздухот се мери долго време пред Трајановски да стане градоначалник на Скопје

Мониторинг станиците за мерење на квалитетот на воздухот се донација на ЕУ и истите се донираат уште од 2002 година. Во централната база на податоци за странска помош на Владата на РМ, може да се види дека првата донација на фиксни…

ВМРО-ДПМНЕ до СДСМ: Каде беа мерните станици за загадување на воздухот во ваше време?

СДСМ упорно бега од одговорот на прашањето каде беа мерните станици за загадувањето на воздухот од нивно време. СДСМ треба на јавноста да ѝ одговори зошто не може да се направат споредби со периодот пред 2006 година за ефектите од мерките…