Browsing Tag

министерка

Шпанската министерка не отишла на конференција за климатски промени со приватен авион

Според демнатот на шпанското Министерство за еколошка транзиција, со кое го раководи Тереса Рибера, таа на состанокот не патувала со авион, ниту комерцијален ниту институционален. Странските медиуми објавија и видеоматеријали од доаѓањето…

Германска пратеничка прикажана како министерка, згора и набедена за непостоечка изјава

Во постот неточно се тврди дека девојката на фотографијата е министерка во владата на Германија и наводно изјавила дека кравите се штетни за животната средина и за здравјето. Официјалната веб-страница на федералната влада на Германија…

На експлицитната фотографија не е германската министерка Бербок

Во постот неточно се тврди дека експлицитна фотографија ја прикажува германската минситерка Бербок. На експлицитната фотографија е прикажна друга девојка, а оваа невистината објава се користела во поголема кампања со дезинформации насочени…

Фросина Ташевска – Ременски

Фросина Ташевска - Ременски во два наврати е министер за труд и социјална политика, според договорот од Пржино. Првиот мандат во овој контекст тече е од 11.11.2015 година до 18.05.2016 година, кога завршува со нејзина оставка. На…

Прислушувани разговори – сет 27: Надзор на УБК

За прислушувањето од УБК и за техничките можности што ги има овој сет нуди нови докази. Слушаме дека може да се лоцира секој мобилен телефон. Слушаме и како врвот на УБК и МВР се грижи поради контролите што собраниската комисија би можела…

Прислушувани разговори – сет 25: Полициското куче не разликува партии

Разновидни криминали разоткрива овој сет разговори презентиран во Велес. Слушаме како ВМРО-ДПМНЕ и послушниците во обвинителствата и судството може да стават во притвор кого ќе посакаат, слушаме како новинарка којашто ја фали власта…