Browsing Tag

мој ддв

Клик-бејт наслов дезинформира дека е објавена важна информација за оние кои скенираат фискални…

Не е вистина дека има каква било важна вест за оние што скенираат сметки, како што се тврди во овој пост на Фејсбук. Наведеното за ,,важната вест за оние кои скенираат сметки" претставува претерување и е  неточно, зашто во постот и во…

„Мој ДДВ“ е делумно исполнето предизборно ветување на СДСМ

Проверката на ветувањето од предизборната програма на СДСМ за враќање на 15 проценти од данокот на додадена вредност што го плаќаат граѓаните при секое купување на производи и услуги, покажува дека ова ветување е делумно…