Browsing Tag

монтажа

„Си Ен Ен“ не објавил слика од Звоначка Бања, претставувајќи ја како украински бомбардиран хотел

Твитот што се споделува во постот што го рецензираме не е на „Си Ен Ен“, туку е монтажа. Мајк Мајконски - авторот на твитот е познат на социјалните мржи по објавување на сатирични фотографии, мимови и снимки и други хумористични содржини.…

Намонтирана ракета во видео шири дезинформации дека експлозијата во Бејрут била поради напад

Во рамките на својата програма за борба против дезинформациите и лажните вести, што на Балканот многу лесно ги минуваат границите и бргу осамнуваат во медиумите на друга држава и понекогаш и на друг јазик, „Мета.мк“ редовно пренесува што е…