Browsing Tag

Мухамед

Фотографија која создава илузија, демантирана со низа од други фотографии

Постои мит дека кога пророкот Мухамед заминал кон небото со својот коњ скокнал од една карпа. Надвор од официјалните книги на исламот некој го одржува митот со фотографии на тоа место кои создаваат илузија за „висење во воздухот“

Прислушувани разговори – сет 38: Пазарот „Чаир и Тетово“

Зделките на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ се побитни од почитувањето на правото, а за да се реализираат некогаш треба да се премолчи и да се попушти, ама затоа во друга прилика добро може да се профитира. Притоа законите не се важни, важни се…