Browsing Tag

мултисистемски инфламаторен синдром

Не е точно дека децата не заболуваат од ковид!

Децата многу повеќе страдаат во пост-ковид фазата. Такви дечиња во серија гледавме во ноември, каде две-три дечиња дојдоа во многу тешка кондиција. Не беа ПЦР позитивни, но имаат висок титар на антитела кој кај нив предизвикува многу…