Browsing Tag

Муслимани

Измислен настан во Египет, злоупотребен за магнифицирање на верските чувства

Нашата проверка покажа дека настанот не е вистински, туку е многу стара измислена приказна којашто циркулира на интернет 17 години. Првпат таа почнува да се препраќа по мејл во 2004 година, со наслов: ,,Приказни и чуда од Египет”. Не…

На Фејсбук воскресна дезинформација од 2015 година

Според постот, канадски градоначалник упатил навредлив одговор кон родители на деца од муслиманска вероисповед кои наводно барале да се тргне свинкото месо од училишното мени. Постот има редица интеракции кои изразуваат поддршка на…