Browsing Tag

надрилекарства

Со маслинки и со ракија не се лечи дијабет

Луѓето со било каква болест мора многу да внимаваат и да не веруваат на секакви лекарства кои ќе ги најдат на интернет, а кои не се регистрирани во нашата држава. Доколку некој дијабетичар консумира маслинки во ракија, нема нешто многу да…

Пет најпопуларни надрилекарства против ковид-19 во 2021 година

Во текот на пандемијата со ковид-19 социјалните мрежи беа преплавени со понуди за разни надрилекарства, третмани и „бабини деветини" за  лекување на заразата. Некогаш овие „лекарства“ се користеа за да се промовира превенција од…

„Лук и вода“ не е чудотворен лек за коронавирусот

Објавата која циркулира на Фејсбук веќе седум месеци ги доведува во заблуда граѓаните дека со консумација на „стар кинески лек“ - напиток од 8 исецкани чешниња лук зовориени со 7 чаши вода, лесно се победува коронвирусот. Ваквата…