Browsing Tag

надворешна контрола

Неисполнето: Не е воспоставена посебна институција за контрола на полицијата

Ќе се изготви закон со кој ќе се уреди основање на нова, независна институција која ќе функционира во системот на надворешна контрола на почитувањето на човековите слободи и права, професионалните стандарди и примената на посебните…