Browsing Tag

народ

Путин го негира украинскиот идентитет, а обвинувањата за наводен геноцид се изговор за нападот на…

Постот дезинформира и манипулира кога тврди дека Русија не го негира украинскиот идентитет, дека Русија го бранела руското малцинство врз кое се вршело геноцид од страна на некакви инсталирани власти. Сето ова е погрешно и во согласност со…

Груевски не е „ангел“ за крвавата ноќ во Собранието

Оваа изјава на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во која тој „го осудува насилството и ги повикува надлежните институции да направат истрага и да ги казнат виновниците“, не соодветствува со неговото политичко однесување и со…

ВМРО-ДПМНЕ не го претставува целиот „народ“

Груевски, сè додека не стане премиер или претседател на држава, може да зборува само во името на оние гласови што ги доби на изборите, а тоа се 38,1 отсто од оние што излегле да гласаат, односно од 66,8 отсто од запишаните избирачи

Контраспин: Колку народи признава ВМРО-ДПМНЕ?!

Според меѓународните конвенции за правата на човекот и за правото на изразување и мислење и според многу други прописи и добри меѓународни практики, ваквото соопштение на ВМРО-ДПМНЕ и нивите досегашни практики кон оваа материја,…