Browsing Tag

национални интереси

Контраспин: Трајко Вељановски со лицемерна дефиниција за тоа што е национален интерес

Точно е, како што вели Вељановски, дека ќе се избира помеѓу концепт кој обезбедува сигурност и заштита на највисоките национални интереси и концепт кој води кон разградување на државата. Само уште да дефинира точно, што се највисоки…