Browsing Tag

наука

Руската научна, образовна и културна пајажина во Северна Македонија

Пајажината на руското влијание во Северна Македонија се гради и преку науката, образованието и културата. Тоа се постигнува со пласирање теми поврзани со научното, културното и образовно, па и религиско заедништво со Русија, заеднички…

Владата на СДСМ издвојува за наука скоро дупло помалку од Владата на ВМРО-ДПМНЕ

СДСМ во предизборието даде ветување кое не само што не го исполни, туку отиде во обратна насока: Ветување: Досегашното буџетско финансирање е минимално и се движи околу 0,2% од БДП – петнаесет пати помалку од препораките на…

ВМРО-ДПМНЕ: Интернет – портал: Наука.мк

Промоцијата на достигнувањата од научно-истражувачката работа е зајакната и со воспоставување на Интернет-порталот nauka.mk, на кој, во соработка со истражувачите од високообразовните и научните установи се презентираат резултатите од…