Browsing Tag

одобрение

ЕУ нема објавено дека „вакцините против ковид биле незаконски одобрени“

Вакцините се одобруваат во ЕУ со строги критериуми. Досега во ЕУ, според информациите објавени од Европската комисија, се доставени 1.5 милијарди дози вакцини против ковид-19, а 82.5 проценти од возрасната популација во ЕУ е целосно…

Вакцините против ковид не се експериментални

Вакцината на „Фајзер“ од август оваа година има трајно одобрение за употреба, кое што важи засекогаш. Европска агенција за лекови ги има одобрено вакцините на „Модерна“, „АстраЗенека“ и „Џенсен“, што може да се види на официјалната страница…

Вакцините против ковид-19 имаат одобрение за употреба

Фајзеровата вакцина е одобрена во сите 27 земји членки на ЕУ од страна на Европската агенција за лекови (ЕМА). Истата агенција ги има одобрено вакцините на „Модерна“, „АстраЗенека“ и „Џенсен“. Ова одобрение за употреба на ЕМА трае една…