Browsing Tag

Охрид Струга

Охридско-струшкиот регион се соочува со недостиг на лекари специјалисти

Во охридско-струшкиот регион недостигаат педијатри, уролози, хирурзи, гинеколози и други специјалисти. Здравствениот сектор се соочува со загуби на медицинскиот персонал, особено на лекари специјалисти, кои одат во приватниот сектор или…