Browsing Tag

охридски бисер

Светската организација за интелектуална сопственост бара поголема заштита на Oхридскиот бисер

Да сопре нелојалната конкуренција и нелегалната продажба на фалсификувани бисери во Охрид, бара Светската организација за интелектуална сопственост (WIPO-World intellectual Property Organization). Државата во 2012 година ги брендира…