Browsing Tag

open data

Open Data Conference: Јавниот интерес тежи на страната на правото за информирање, наспроти правото…

Јавниот интерес ја воспоставува рамнотежата помеѓу основните човекови права и слободата на изразување/информирање и приватност. Доколку јавниот интерес преовладува над приватниот интерес, податоци и информации може да се обелоденат,…