Browsing Tag

Општина Охрид

Мета факт: Нема трага од изградбата на нов парк во центарот на Охрид, ветен од градоначалникот

Паркот во Охрид, 2 јули 2023 година; Фото: Мета.мк Мета.мк на 2 јули беше на локацијата во Охрид, каде што е најавена изградбата на новиот парк од страна на градоначалникот Кирил Пецаков. На просторот од споменикот на холандскиот писател…

Охриѓани не добија нов здравствен дом

Охридскиот градоначалник Константин Георгиески во изборната кампања за предвремените локални избори во овој град (април 2019 година), вети изградба на нов здравствен дом во Охрид. Ова ветување на Георгиески е неисполнето. Досега…

Општина Охрид најтранспарентна во Југозападниот регион, Струга на седмо место

Граѓаните треба да знаат како локалните власти менаџираат со општинскиот буџет и како ги трошат парите. Токму затоа сите документи треба да бидат достапни за јавноста. Транспарентноста и отчетноста на општините се меѓу главните предуслови…