Browsing Tag

ослободување

Оваа фотографија не е снимена за време на ослободувањето на Скопје

Можеби оваа фотографија не се споделува намерно за да се манипулира со јавноста, но сепак таа заедно со описот прикажува нешто што не е вистина. Фотографијата сама по себе е автентична, ама во комбинација со напишаниот текст претставува…

Владата почна со дел од мерките за помош на самохраните родители

ВЕТУВАЊЕ: Владата ќе ги поддржува еднородителските семејства со ослободување од дел јавни давачки (такса, јавен превоз, надомест во градинка) на еднородителските семејства со плата пониска од просечната плата.   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ:…