Browsing Tag

Палм Спринг

Дезинформација е дека вакцината против ковид-19 предизвикува мутации на вирусот

Тврдењето дека вакцините предизвикуваат варијации на ковид, односно дека поради нив вирусот мутира, е неточно. Варијации, односно мутации на вирусот се појавија и пред вакцината да биде достапна во националните планови за имунизација на…