Browsing Tag

парк на ветерни електрани „Богданци“

Изграден паркот на ветерни електрани „Богданци“

Паркот на ветерни електрани (ПВЕ) Богданци е започнат со реализација со потпишување на Договор за заем со KFW банка и претставува прв парк на ветерни електрични централи во Македонија. Преку производство на „зе- лена“, односно…