Browsing Tag

пасош

Заев не рекол дека ,,едвај чека” да аплицира за пасош со името Северна Македонија

Во написот се направени две грешки. Прво, изјавата на премиерот е презентирана на начин од којшто се добива впечаток дека тој рекол оти едвај чека да земе пасош со Северна Македонија, иако таква вооодушевеност, тој воопшто не покажува во…

Не е вистина дека Македонците во странство ќе останат непопишани поради неважечки пасош

Законот за попис не бара поседување на важечки пасош како услов за попишување на претстојниот попис закажан во април оваа година. Исто така, од Кабинетот на портпаролот на Владата ни потврдија дека за попишување нема да биде потребен пасош,…