Browsing Tag

пилот

Нема докази дека загинала првата жена борбен пилот во Украина

Ниту украинската војска ниту официјалните органи на Украина немаат споменато ништо за смрт на жена пилот. Официјалните медиуми, исто така, немаат споменато дека загинала првата жена борбен пилот во Украина. Нашата проверка покажа дека на…

Со снимка од видеоигра се портретира ,,Духот на Киев”

Видеото споделено во постот што го рецензираме не е од „мистериозен пилот“, туку претставува секвенца од видеоигра „Digital Combat Simulator World“. Портпаролог на компанијата издавач за „Ројтерс“ потврди дека материјалот е навистина од…