Browsing Tag

пинеална жлезда

Руските ковид вакцини не се забранети во земјава

Вакцините на Спутник не се забранети кај нас и сè уште ги има за оние кои сакаат да се вакцинираат за првпат. Исто така, не постојат никакви начини да ѝ се влијае на пинеалната жлезда односно епифизата  со вакцинација против ковид-19, ова е…

Епифизата на децата не е афектирана од бесконтактен топломер!

Рецензираме објава на Фејсбук во која се тврди дека на децата им се мери телесната температура со дигитален топломер, затоа што на тој начин се таргетира епифизата која е ,,чакра односно центар за комуникација со повисоките сфери”

Мерењето температура на чело не влијае на епифизата и нема врска со ,,третото око”

Директорот на Клиниката за неврологија, доктор Иван Барбов за „Вистиномер“ изјави дека со топломер не се влијае на ниеден начин на пинеалната жлезда односно на епифизата, која што лачи мелатонин.  Оваа жлезда продуцира хормон мелатонин. На…