Browsing Tag

писмо

Не е точно дека послeдната порака од Трамп до Бајден била ,,Џо, знаеш дека победив”

Со оглед на тоа што содржината на писмото сè уште е тајна, пост или твит не може да знае што има во писмото кое Трамп, наводно, му ги напишал на Бајден пред да замине од Белата Куќа. Тоа особено не може да биде точно ако се тврди дека во…

Јанева има право на комуникација со кого било, со знаење на надлежен орган

Пратеникот Антонио Милошоски даде изјава која ja оценуваме како невистинита: Во моментот кога лице/функционер е во притвор, тоа лице не смее да комуницира со други, освен со својот бранител. Затоа е притворот. Особено не смее…

Нема пратенички прашања еднаш во неделата

Оваа изјава на претседателот на Собранието, Талат Џафери во која тој го уверува премиерот Зоран Заев дека „поставување на пратенички прашања на почетокот на новосвиканата седница во времетрање од еден час, ќе се реализира по завршувањето…